Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Personelimize Narko Rehber Eğitimi verildi.
    21.11.2018

        Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından 21 Kasım 2018 tarihinde kurum personelimize Narko-Rehber eğitimi verildi. “İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu İle Mücadele Uygulama Politikası” kapsamında yerel yönetimlerinin uyuşturucu ile mücadele etkin kullanımının sağlanması amacıyla  Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğün'de verilen eğitime  Kurum Müdürü ve Kurum 2. Müdürleri de diğer personelle birlikte katıldı. Eğitimde özellikle, uyuşturucu, uyuşturucunun zararları ve uyuşturucu ile mücadele de farkındalık konuları işlendi.

        Narkotik Polisi sahada yaptığı çalışmalarda zehir tacirlerine göz açtırmazken, İçişleri Bakanlığı uyuşturucu ile mücadele uygulama politikası kapsamında Narko rehber eğitimi ile toplumun diğer kesimlerini de sürece dahil etmeye çalışmaktadır. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler verdikleri eğitimde, “uyuşturucu maddeler ve özellikleri, madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, madde bağımlıları , sokak satıcıları nasıl tanınır ve madde kullananlar da gözlenebilecek hareketler ve bağımlılık yapıcı maddelerin insan vucuduna etkileri ” başlıkları altında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

        Narkotik polisi, polisiye tedbirlerle bir yere kadar uyuşturucu ile mücadele edildiğini hatırlatarak, “İnfaz Koruma Memurların uyuşturucu ile mücadelede katkısı isteniyor” dedi. Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 552 155 03 03 nolu ”Narko mobil” ihbar hattı ile ilgili de açıklama da bulunan emniyet görevlileri, “Sokakta olağan dışı gördüğünüz şeyleri emniyet güçlerine mobil hattımıza bildirirseniz ekiplerimiz en kısa sürede olaya müdahale edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

        Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kadir AVARA emniyet güçlerine eğitim sonunda teşekkür ederek program sona erdi.

    Adres

    Esentepe Mh. Adnan Menderes Bulvarı No:52/1 PK.03100 Merkez/Afyonkarahisar

    Telefon

    0272 2163820 - 0506 600 62 03

    0272 2163822

    E-Posta

    afyon.acikisaretadalet.gov.tr